Sluit het

Waar bent u naar op zoek vandaag?

CONTROL-IQ™ Technologie

Control-IQ™ Technologie - geavanceerde hybride closed-loop technologie ontworpen om de tijd binnen bereik te helpen vergroten.

t:slim X2 Insulinepomp met CONTROL-IQ Technologie

Uw bloedglucose binnen het bereik houden kan stressvol en tijdrovend zijn. Control-IQ™ is een geavanceerde hybride closed-loop technologie die is ontworpen om de tijd binnen het streefbereik, zoals gemeten door de CGM, te vergroten en zowel hyperglycemie als hypoglycemie te helpen verminderen.

  • Past automatisch de insulinetoediening aan op basis van Dexcom G6®-metingen voor continue glucosemonitoring (CGM).
  • Dient tot één automatische correctiebolus per uur toe op basis van CGM-metingen om de bloedglucosespiegel 30 minuten van tevoren te voorspellen en zo hyperglycemie te voorkomen. 
  • Optionele specifieke slaap- en beweging instellingen voor meer gerichte controle.
  • De gebruiker kan steeds handmatig maaltijd bolussen toedienen.
  • Kan niet worden gebruikt met Basal-IQ™ technologie - er kan slechts één algoritme tegelijk worden gebruikt.

 

Hoe werkt Control-IQ Technologie?

Tabel met uitleg over de werking van de Control IQ technologie.

Control-IQ™ is ontworpen om de tijd binnen het streefbereik (70-180 mg/dL) te helpen vergroten door de Dexcom G6® CGM-waarden te gebruiken om glucosespiegels 30 minuten van tevoren te voorspellen en de insulinetoediening dienovereenkomstig aan te passen; inclusief de toediening van automatische correctiebolussen (tot één per uur).

Op het scherm van de pomp verschijnen pictogrammen die visueel aangeven wanneer de insulinetoediening wordt verhoogd, verlaagd of gestopt. Zie de tabel hierboven voor een beschrijving van de pictogrammen.

Hoe werkt Control-IQ™ Technologie?

Download de brochure over Control-IQ™ technologie.

Verantwoord gebruik van Control-IQ™ Technologie

Systemen zoals de t:slim insulinepomp X2™ met Control-IQ™ technologie zijn geen vervanging voor actief diabetesbeheer. Control-IQ™ technologie voorkomt niet alle episoden van hyperglycemie en hypoglycemie. Het systeem is ontworpen om de glucosevariabiliteit te helpen verminderen, maar het vereist nauwkeurige registratie van informatie zoals maaltijden en perioden van slaap of lichaamsbeweging.

De Control-IQ™ technologie werkt niet zoals bedoeld als u niet alle systeemcomponenten, waaronder uw CGM, infusiesets en reservoirs, volgens de instructies gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat het systeem uw insulinedosering niet kan aanpassen als de pomp geen gegevens van de CGM ontvangt. Omdat er situaties en noodgevallen zijn die het systeem niet kan identificeren of behandelen, moet u zich altijd bewust zijn van uw symptomen en ze behandelen volgens de aanbevelingen van uw arts.

Belangrijke veiligheidsinformatie

  1. Als uw glucosemeldingen en CGM-metingen niet overeenkomen met uw symptomen en verwachtingen, moet u een vingerprik uitvoeren om uw bloedglucosespiegel te bevestigen.
  2. Als glucosewaarden boven de 180 mg/dL worden voorspeld, berekent de Control-IQ™ technologie een correctiebolus aan de hand van de persoonlijke profielinstellingen en een streefwaarde van 110 mg/dL en dient 60% van die waarde toe. Een automatische correctiebolus treedt niet op binnen 60 minuten na een bolus die is toegediend of geannuleerd.
  3. Software-updates zijn alleen beschikbaar voor pompen die op het moment van de update nog onder garantie zijn, en kunnen extra training vereisen.
  4. Dexcom CGM afzonderlijk verkrijgbaar. De zender kan slechts met één medisch apparaat (Dexcom-ontvanger of t:slim X2™-insulinepomp) en één consumentenapparaat (telefoon of tablet) tegelijk worden gekoppeld.
  5. Control-IQ™ Technologie is geen vervanging voor actief zelfmanagement van uw diabetes.

Over Making Diabetes Easier

VitalAire zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes. Onze teams voor thuiszorg bieden onze patiënten en hun naasten educatie, ondersteuning en personalisering van onze zorg. Onze missie: diabetes gemakkelijker maken.

#Makingdiabeteseasier

Our mission?

#Makingdiabeteseasier

Icon
Icon
Icon
Icon
x

De laatste informatie over Producten & Ondersteuning

Volg ons !